Štrukli u juhi

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4-8 gotovih štrukli
  • 50 g masti
  • 50 g luka
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • vezica peršina
  • 1 l vode
  • sol

Priprema

1. korak

U široj i dubljoj posudi istopite masnoću i popržite nasjeckani luk dok ne dobije zlatnožutu boju. Odmah ulijte litru vode i posolite. Kad juha zakipi u posudu poredajte štrukle i kuhajte petnaestak minuta.

2. korak

Kada je gotovo, umiješajte vrhnje i nasjeckani peršin. Štrukle izvadite šupljikavom lopaticom u duboke tanjure te prelijte juhom u kojoj su se kuhali.

3. korak

Savjet: Štrukli u juhi mogu se raditi i na način da se štrukli prvo do pola skuhaju posebno, a onda zgotove u juhi. Odlično pašu u francuskoj juhi od luka ili poriluka. Dobra ideja je i štrukle “uroniti” u juhu od tikve, koja nema prejaki okus.

4. korak

Još jedan ukusan prijedlog je da krem juhu od rajčica s bosiljkom obogatite štruklima. U tom slučaju, kada je jelo gotovo, pospite štrukle krušnim mrvicama koje ste prepržili na malo masti. Ovakvih zanimljivih recepata zagorskog štiha očito ima puno, samo treba odabrati koja vam juha najviše odgovara. Uvijek možete koristiti zaleđene kupovne štrukle, ali naravno, okus će biti još bolji ako štrukle napravite sami s domaćim svježim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:48