Strata sa cikorijom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g cikorije
  • 1 mala glavica luka
  • 1 bijeli kruh francuz (narezan na kriške)
  • 4 tanko narezane fete pancete
  • 7 jaja
  • 700 ml mlijeka
  • 200 g sitno ribanog tvrdog kozjeg sira
  • 100 g fino ribanog parmezana
  • 2 čajne žlice (dižonskog) senfa
  • sol i papar
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 2 jušne žlice maslinova ulja

Priprema

1. korak

U tavi na malo maslinova ulja pirjajte luk izrezan na kolutiće. Kad je omekšao, dodajte opranu i na rezance narezanu cikoriju te pirjajte dok ne omekša, a zatim maknite s vatre. Posolite i popaprite.

2. korak

Kalup za pečenje dobro namažite maslacem, a zatim slažite slojeve: na dno složite pola količine narezanih kriški kruha, zatim pirjanu cikoriju, narezani špek, posipajte kozjim sirom i parmezanom, a zatim sve pokrijte drugom polovicom kriški kruha. U zdjelici umutite jaja, malo posolite i pomiješajte s mlijekom i senfom.

3. korak

Time prelijte složene slojeve. Stratu pecite na 180 stupnjeva 45-50 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, s time da prije pečenja mora odstajati najmanje pola sata ili više, tako da ju je idealno napraviti večer prije i sljedeći ju dan samo staviti peći.

Posudba: zdjela za pečenje, 43,90 kn, Coin Casa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:18