Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g cikorije
- 1 mala glavica luka
- 1 bijeli kruh francuz (narezan na kriške)
- 4 tanko narezane fete pancete
- 7 jaja
- 700 ml mlijeka
- 200 g sitno ribanog tvrdog kozjeg sira
- 100 g fino ribanog parmezana
- 2 čajne žlice (dižonskog) senfa
- sol i papar
- 1 jušna žlica maslaca
- 2 jušne žlice maslinova ulja
Priprema
1. korak
U tavi na malo maslinova ulja pirjajte luk izrezan na kolutiće. Kad je omekšao, dodajte opranu i na rezance narezanu cikoriju te pirjajte dok ne omekša, a zatim maknite s vatre. Posolite i popaprite.
2. korak
Kalup za pečenje dobro namažite maslacem, a zatim slažite slojeve: na dno složite pola količine narezanih kriški kruha, zatim pirjanu cikoriju, narezani špek, posipajte kozjim sirom i parmezanom, a zatim sve pokrijte drugom polovicom kriški kruha. U zdjelici umutite jaja, malo posolite i pomiješajte s mlijekom i senfom.
3. korak
Time prelijte složene slojeve. Stratu pecite na 180 stupnjeva 45-50 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, s time da prije pečenja mora odstajati najmanje pola sata ili više, tako da ju je idealno napraviti večer prije i sljedeći ju dan samo staviti peći.
Posudba: zdjela za pečenje, 43,90 kn, Coin Casa