Težina pripreme: jako teško
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 žlice maslaca
- 2 mrkve
- 2 stapke celera
- 1 veća glavica luka
- 6 češnja češnjaka
- 1 žličica papra
- 2 šalice vode
- 1 šalica crnog vina
- 700 g srnetine
- 1/4 šalice brašna
- 400 ml goveđeg temeljca
- 1 konzerva pelata
- 1 žlica svježeg timijana
- 300 g gljiva
- 3 grančice timijana
Priprema
1. korak
Narežite srnetinu na kockice. Pripemite marinadu tako da na tavi otopite žlicu maslaca, dodate nasjeckanu mrkvu, celer, luk i dva češnja češnjaka. Kad povrće omekša, umiješajte 4 cijela češnja i papar. Dodajte šalicu vode i pola šalice vina i pustite da proključa. Smanjite i kuhajte još 10 minuta. Pustite da se ohladi.
2. korak
Srnetinu stavite u plitku posudu i prelijte marinadom. Spremite u hladnjak na par sati. Zagrijte pećnicu na 180. U posudi za pečenje otopite maslac na srednjoj vatri. Ocijedite srnetinu, ali sačuvajte marinadu. Pecite meso tako da se zasmeđi. Pospite brašnom i promiješajte.
3. korak
Dodajte šalicu vode i pola šalice crnog vina, temeljac, pelate i listiće timijana. Procijedite marinadu u meso i stavite peći jedan sat. Zatim otklopite i ubacite gljive pa pecite još oko pola sata. Za prilog skuhajte paštu.