Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 g špinata
- 20 g pinjola
- 400 g srdela
- 5 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
- 1 lovorov list
- 1 vezica peršina
- 1 glavica češnjaka
- 1 limun
Priprema
1. korak
Očistite srdele pa ih u jednoj zdjelici marinirajte maslinovim uljem, paprom, soli i limunom. Nasjeckajte ugrubo špinat, peršin i češnjak, stavite ih zajedno u posudu pa još usitnite štapnim mikserom. U vatrostalnoj posudi složite srdele jednu do druge i još jednom ih dobro posolite.
2. korak
Preko srdela stavite smjesu sa špinatom koji ste usitnili i očistili, dodajte nasjeckane pinjole i sve dobro popaprite. Ubacite dva, tri lovorova lista sa strane, koja ćete poslije izvaditi.
3. korak
Sve zajedno pecite na 250 ili 270 stupnjeva, ovisno o pećnici. Srdele bi se trebale peći oko 20 minuta. Servirajte ih uz maslinovo ulje s nasjeckanim peršinom.
4. korak
Savjet: Umjesto špinata, možete narezati krumpir na tanke ploškice, na njega staviti srdele i peći.