Srdele sa špinatom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 400 g špinata
  • 20 g pinjola
  • 400 g srdela
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 1 lovorov list
  • 1 vezica peršina
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 limun

Priprema

1. korak

Očistite srdele pa ih u jednoj zdjelici marinirajte maslinovim uljem, paprom, soli i limunom. Nasjeckajte ugrubo špinat, peršin i češnjak, stavite ih zajedno u posudu pa još usitnite štapnim mikse­rom. U vatrostalnoj posudi složite srdele jednu do druge i još jednom ih dobro posolite.

2. korak

Preko srdela stavite smjesu sa špinatom koji ste usitnili i očistili, dodajte nasjeckane pinjole i sve dobro popaprite. Ubacite dva, tri lovorova lista sa strane, koja ćete poslije izvaditi.

3. korak

Sve zajedno pecite na 250 ili 270 stupnjeva, ovisno o pećnici. Srdele bi se trebale peći oko 20 minuta. Servirajte ih uz maslinovo ulje s nasjeckanim peršinom.

4. korak

Savjet: Umjesto špinata, možete narezati krumpir na tanke ploškice, na njega staviti srdele i peći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:04