Srdele s povrćem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 50 dag srdela
  • 2 manje tikvice
  • 2 srednje velika mlada krumpira
  • 2 srednje velika crvena luka
  • 1 kavena žličica timijana i origana
  • morska sol i bijeli papar
  • 0,5 dcl žlica maslinova ulja
  • 1dcl bijelolg vina
  • 2 žlice prošeka
  • 2 zrele rajčice (ili 8 cherry rajčica)
  • 1 žlica svježeg sitno sjeckanog peršina

Priprema

1. korak

Očistite srdele (skinite glavu i crijeva pa svaku srdelu prođite prstima ili papirnatim ubrusom da skinete krljušti) i lagano ih posolite. Povrće operite i narežite na manje kriške.

2. korak

U međuvremenu ugrijte dublju tavu ili wok pa na malo maslinova ulja propirjajte povrće. Miješajte i pirjajte par minuta, posolite, dodajte timijan i origano, sve dobro promiješajte i dolijte 1 dcl mlake vode (ili ribljeg / povrtnog temeljca) .

3. korak

Nastavite pirjati dok povrće skoro nije omekšalo pa preko njega dodajte posoljene i popaprene srdele, dolijte vino i prošek pa nastavite kuhati na srednje jakoj vatri pet minuta, odnosno dok alkohol nije ishlapio a tekućina se reducirala. Začinite preostalim maslinovim uljem, posipajte nasjeckanim peršinom pa služite toplo.

Pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:41