Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 250 ml jogurta
- 40 ml maslinova ulja
- 300 g brašna
- sol
- 4 žlice pesta od koprive
- 1 jaje
- 100 g svježe kobasice, najbolje ljute
- 1 poriluk
- nekoliko mladih češnjaka
- 2-3 žlice maslinova ulja
- sjemenke crnog kima
Priprema
1. korak
Od 100 g blanširane koprive, s maslinovim uljem i malo jogurta napravite pesto u blenderu. Od pesta, brašna, jogurta i jaja zamijesite tijesto za špecle – treba biti prilično rijetko. Ako nemate kalup za špecle, poslužit će i cjedilo s velikim rupama.
2. korak
U tavi na maslinovu ulju zapecite sitno sjeckani luk, češnjak i poriluk. Dodajte i usitnjenu kobasicu pa pustite neka se zapeče. Pospite crnim kimom pa maknite s vatre.
3. korak
U loncu pustite da zakipi oko dvije litre slane vode. Iznad lonca držite cjedilo ili kalup za špecle pa pomalo protiskujte smjesu direktno u vrelu vodu. Špecle su kuhane za samo nekoliko minuta. Procijedite i dodajte u tavu s kobasicom i porilukom.