Špageti s vongolama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g vongola
  • 350 g špageta
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 ljute papričice
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • svježi listići peršina
  • sok 1/2 limuna

Priprema

1. korak

Isperite školjke tekućom hladnom vodom i očekajte ako je potrebno. Stavite ih u veliki lonac i prelijte hladnom vodom. Lagano posolite i ostavite tako nekoliko sati. Ocijedite ih i isperite.

2. korak

Špagete stavite kuhati u veliki lonac, u vruću posoljenu vodu. Neka se kuhaju nekoliko minuta, no svakako nešto kraće nego što je preporučeno na pakiranju.

3. korak

Za to vrijeme u veliku tavu na srednju vatru stavite pola količine maslaca i maslinovo ulje.

Dodajte nasjeckani češnjak i papričicu, pa pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte ocijeđene vongole i pojačajte vatru.

4. korak

Ulijte bijelo vino, poklopite i pustite nekoliko minuta dok se većina školjki ne otvori. Odbacite zatvorene, a ostatak prebacite u tavu s češnjakom i ljutom paprikom.

5. korak

Dio izvadite iz oklopa, a dio ostavite. Ocijedite špagete pa ih dodajte školjkama zajedno s preostalim maslacem. Dobro promiješajte, pustite minutu pa umiješajte sjeckani peršin i limunov sok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:52