Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g špageta 1
- 300 g plodova mora
- 100 g marelica
- 1 crveni luk
- jedan češnjak
- vezica peršina
- 5 žlica maslinova ulja
- 3 dl bijelog vina
- parmezan
Priprema
1. korak
Nasjeckajte crveni luk, češnjak i peršin na sitne kockice. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckano povrće. Ubacite i plodove mora pa pustite neka se kuha.
2. korak
Nakon nekoliko minuta podlijte bijelim vinom i pustite da se kuha desetak minuta.
3. korak
U međuvremenu u loncu skuhajte tjesteninu, neka se kuha najviše 10 minuta, ne dulje jer će se prekuhati.
4. korak
Tjesteninu procijedite i dodajte u tavu. Neka se sve to dobro poveže pa dodajte malo parmezana. Dio parmezana ostavite za posluživanje uz tjesteninu. Pri kraju dodajte nasjeckane marelice i dobit ćete egzotičnu tjesteninu s plodovima mora.
5. korak
Savjet: Marelice u ovom jelu možete zamijeniti breskvama ili nektarinama dok traje ljeto, a u jesen možete iskoristiti mandarine ili pak naranče. Ova kombinacija navedenog voća dat će jelu osvježavajući okus.