Špageti s rajčicama i češnjakom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • paketić špageta
  • 4-5 žlica maslinova ulja
  • glavica češnjaka
  • pola šalice ribanog parmezana
  • 10-15 malih rajčica (sitniji šljivar je idealan)
  • desetak listića bosiljka
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rajčice prerežite na polovice, premažite uljem i pospite krupnom solju pa pecite na limu u pećnici dok ne uvenu i ne potamne.

2. korak

Češnjak narežite na vrlo tanke ploške. Stavite kuhati špagete prema uputama na vrećici. U dubokoj tavi zagrijte 4 žlice ulja pa dodajte češnjak.

3. korak

Pecite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri – češnjak ne smije potamnjeti jer tada postane gorak. Treba samo omekšati i u ulje otpustiti svoju aromu.

4. korak

Kada su špageti kuhani, ocijedite ih i dodajte na ulje s češnjakom. Sve dobro promiješajte, pospite ribanim parmezanom i svježe mljevenim paprom. Dodajte sitno natrgane listiće bosiljka i zapečene rajčice.

5. korak

Savjet: Sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali špageti pa njom po potrebi podlijte tjesteninu s češnjakom, ako vam se čini da nedostaje malo tekućine. Rajčice možete koristiti i svježe ili sušene, ako vam tako više odgovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:49