Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- paketić špageta
- 4-5 žlica maslinova ulja
- glavica češnjaka
- pola šalice ribanog parmezana
- 10-15 malih rajčica (sitniji šljivar je idealan)
- desetak listića bosiljka
- sol, papar
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rajčice prerežite na polovice, premažite uljem i pospite krupnom solju pa pecite na limu u pećnici dok ne uvenu i ne potamne.
2. korak
Češnjak narežite na vrlo tanke ploške. Stavite kuhati špagete prema uputama na vrećici. U dubokoj tavi zagrijte 4 žlice ulja pa dodajte češnjak.
3. korak
Pecite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri – češnjak ne smije potamnjeti jer tada postane gorak. Treba samo omekšati i u ulje otpustiti svoju aromu.
4. korak
Kada su špageti kuhani, ocijedite ih i dodajte na ulje s češnjakom. Sve dobro promiješajte, pospite ribanim parmezanom i svježe mljevenim paprom. Dodajte sitno natrgane listiće bosiljka i zapečene rajčice.
5. korak
Savjet: Sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali špageti pa njom po potrebi podlijte tjesteninu s češnjakom, ako vam se čini da nedostaje malo tekućine. Rajčice možete koristiti i svježe ili sušene, ako vam tako više odgovara.