Sojini medaljoni na poriluku

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • medaljoni od soje
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 manja poriluka
  • 3 rajčice
  • nasjeckani peršin
  • 2 žlice ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Povrće operite i očistite pa narežite zelenu i crvenu papriku na manje rezance, poriluk usitnite, a rajčicu izrežite na kriške.

2. korak

U posudi zagrijte ulje pa dodajte poriluk i prodinstajte ga dok ne omekša, te dodajte malo vode ukoliko je potrebno. Zatim dodajte papriku i češnjak nasjeckan na listiće te začinite solju i paprom.

3. korak

Dodajte i rajčicu, promiješajte i pustite da se sve dobro poveže. Prema potrebi dodajte još malo vode, ubacite peršin i ostavite da još malo kuha. Medaljone od soje stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte desetak minuta.

4. korak

Izvadite ih i ocijedite, a kada se malo ohlade, stisnite ih dlanovima kako bi se riješili suvišne tekućine. Ne smijete ih jako stiskati, jer se mogu zdrobiti. Na tanjur stavite povrće, a na njega medaljone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:37