Smokve i breskve u crnom vinu s pršutom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • tri zrele breskve
  • šalica suhih smokava
  • žlica maslaca
  • pola čaše crnog vina
  • nekoliko zrna kardamoma
  • 100 g pršuta
  • 50 g sira s plavom plijesni

Priprema

1. korak

Suhe smokve namočite u mlakoj vodi desetak minuta. Narežite ih na ploške. Breskve prelijte kipućom vodom pa ogulite i narežite. U tavi rastopite maslac pa dodaje smokve i breskve.

2. korak

Kad puste vodu, podlijte vinom, dodajte kardamom pa pirjajte dok višak vode ne ishlapi, pet do deset minuta. Za to vrijeme na suhoj tavi zapecite ploške pršuta da postanu hrskave.

3. korak

Umak od voća servirajte s hrskavim pršutom i namrvljenim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:34