Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- jedna veća glavica koromača
- dvije veće mrkve
- 0,5 g krumpira
- šalica brašna
- 100 g maslaca
- sol, papar
- maslinovo ulje
- jaje
- kiselo vrhnje
Priprema
1. korak
Skuhajte krumpir u ljusci, ispasirajte ga dok je još topao, pa pustite da se ohladi. Za to vrijeme koromač narežite na polovice, pa na tanke ploške i pirjajte ga s kolutićima mrkve na maslinovom ulju, desetak minuta. Posolite.
2. korak
Zamiješajte pire od krumpira s maslacem, brašnom, žličicom soli i dvije žlice vrhnja. Zamijesite mekano tijesto, po potrebi dodajući još brašna.
3. korak
Dno vatrostalne posude premažite maslacem pa u nju stavite pirjani koromač i mrkvu.
4. korak
Razvaljajte tijesto i njime preklopite koromač. Utisnite rubove prstima. Ostatak vrhnja pomiješajte s jajem i premažite tijesto. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
5. korak
Savjet: Koromaču možete dodati i vrlo tanke rezance piletine ili ribe, na primjer bakalara, ali i dimljeni losos ili pastrvu.