Složenac od koromača

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • jedna veća glavica koromača
  • dvije veće mrkve
  • 0,5 g krumpira
  • šalica brašna
  • 100 g maslaca
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • jaje
  • kiselo vrhnje

Priprema

1. korak

Skuhajte krumpir u ljusci, ispasirajte ga dok je još topao, pa pustite da se ohladi. Za to vrijeme koromač narežite na polovice, pa na tanke ploške i pirjajte ga s kolutićima mrkve na maslinovom ulju, desetak minuta. Posolite.

2. korak

Zamiješajte pire od krumpira s maslacem, brašnom, žličicom soli i dvije žlice vrhnja. Zamijesite mekano tijesto, po potrebi dodajući još brašna.

3. korak

Dno vatrostalne posude premažite maslacem pa u nju stavite pirjani koromač i mrkvu.

4. korak

Razvaljajte tijesto i njime preklopite koromač. Utisnite rubove prstima. Ostatak vrhnja pomiješajte s jajem i premažite tijesto. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

5. korak



Savjet: Koromaču možete dodati i vrlo tanke rezance piletine ili ribe, na primjer bakalara, ali i dimljeni losos ili pastrvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:39