Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 200 ml Bio kaše od prosa
- 600 ml bio sojina napitka
- 100 ml agavina sirupa ili meda
- 200 g komadića ananasa
- 1 naranča
- 1 Bio limun ili limeta
- 100 ml Bio kokosova ulja
- 100 g kokosova brašna
- komad svježeg đumbira
- 1/2 žličice kardamoma
- 1 žličica soli
Priprema
1. korak
Proso operite i prelijte sojinim napitkom. Kašu malo posolite i kuhajte na laganoj vatri 20-30 minuta. Kašu povremeno pomiješajte. Operite eko naranču i naribajte koricu. Preostalu naranču ogulite i nasjeckajte. Iscijedite sok limete. Očišćeni ananas narežite na male komadiće. Naribajte đumbir. Kad proso omekša, maknite ga s vatre. U kuhanu kašu od prosa umiješajte voce, limunov sok, koricu naranče, kokosovo brašno, začine i zasladimo. Rasporedite smjesu u desertne čaše te na kraju ukrasite kokosovim brašnom.
2. korak
Preporuka: Još vruće „koktelčiće“ stavite u frižider da se dobro ohlade. Prije serviranja ananas ili neko drugo svježe ili suho voće narežite na komadiće kao ukras.