Slanutak s chorizo kobasicama

 Berislava Picek / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g slanutka
  • glavica crvenog luka
  • 1 prstohvat cimeta
  • 3 lista lovora
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 gr. timijana
  • 2 gr. peršina
  • 1 ravna žlica svježe crvene paprika
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 manja čili paprika
  • kobasica

Priprema

1. korak

Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina.

2. korak

Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet.

3. korak

Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo kobasice (može i domaća pikantna, lagano sušena s crvenom paprikom) i timijan, pa kuhamo još 10-15 minuta.

4. korak

Začinimo solju i na kraju dodamo maslinovo ulje i sjeckani peršin. Poslužimo s rustikalnim crnim kruhom hrskave korice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:13