Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g vongola
- 500 g slanutka
- oko 500 g sušenog bakalara
- malo kvasine
- 5 žlica maslinovog ulja
- 0,5 l bijelog vina
- prstohvat ružmarina, soli i papra po želji
Priprema
1. korak
Manji bakalar (oko pola kile) močiti par dana, mjenjat vodu svaki dan; skuhati, očistiti od kostiju i ostaviti temeljac. Namočiti slanutak u mlaku vodu, dodati soli ostaviti preko noći da omekša.
2. korak
Oprati slanutak i staviti kuhati sa hladnim temeljcem od bakalara. Probati slanost i eventualno dodati soli.
3. korak
Kad je gotovo, jednu trećinu slanutka samljeti ili propasirati.
4. korak
Na maslinovom ulju popržiti češnjak, dodati slanutak i bakalar, samljeveni slanutak, malo kvasine, kuhati 10 min. (ako je malo tekućine, dodati vode) dodati kućice, malo ružmarina papra, peršina. Kad se kućice otvore, gotovo je.
5. korak
Začiniti s maslinovim uljem po guštu.