Slanutak s bakalarom i kućicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g vongola
  • 500 g slanutka
  • oko 500 g sušenog bakalara
  • malo kvasine
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 0,5 l bijelog vina
  • prstohvat ružmarina, soli i papra po želji

Priprema

1. korak

Manji bakalar (oko pola kile) močiti par dana, mjenjat vodu svaki dan; skuhati, očistiti od kostiju i ostaviti temeljac. Namočiti slanutak u mlaku vodu, dodati soli ostaviti preko noći da omekša.

2. korak

Oprati slanutak i staviti kuhati sa hladnim temeljcem od bakalara. Probati slanost i eventualno dodati soli.

3. korak

Kad je gotovo, jednu trećinu slanutka samljeti ili propasirati.

4. korak

Na maslinovom ulju popržiti češnjak, dodati slanutak i bakalar, samljeveni slanutak, malo kvasine, kuhati 10 min. (ako je malo tekućine, dodati vode) dodati kućice, malo ružmarina papra, peršina. Kad se kućice otvore, gotovo je.

5. korak

Začiniti s maslinovim uljem po guštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:50