Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 80 g Mutti dvostrukog koncentrata rajčice u tubi
- 200 g brašna
- 100 g sira ementalera
- 100 ml mlijeka
- 1 vrećica kvasca
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 ml kockica slanine
- 100 ml vrhnja
- 100 g naribanog parmezana
- 3 jaja
- sol i papar
Priprema
1. korak
Prosijte brašno i pomiješajte ga s kvascem, parmezanom, naribanim ementalerom, slaninom i maslinovim uljem. U plastičnoj posudi istucite jaja s vrhnjem, mlijekom i Mutti koncentratom rajčice te zatim sve pomiješajte s brašnom. Obložite pravokutni kalup za kolač papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljeno tijesto. Ostavite da se diže najmanje 30 minuta te zatim pecite na temperaturi od 180° 45 minuta.