Slani kolač s Mutti koncentratom rajčice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • 80 g Mutti dvostrukog koncentrata rajčice u tubi
  • 200 g brašna
  • 100 g sira ementalera
  • 100 ml mlijeka
  • 1 vrećica kvasca
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 ml kockica slanine
  • 100 ml vrhnja
  • 100 g naribanog parmezana
  • 3 jaja
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Prosijte brašno i pomiješajte ga s kvascem, parmezanom, naribanim ementalerom, slaninom i maslinovim uljem. U plastičnoj posudi istucite jaja s vrhnjem, mlijekom i Mutti koncentratom rajčice te zatim sve pomiješajte s brašnom. Obložite pravokutni kalup za kolač papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljeno tijesto. Ostavite da se diže najmanje 30 minuta te zatim pecite na temperaturi od 180° 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:53