Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 2 dl punomasnog mlijeka
- dl mineralne
- malo soli
- 3 tikvice ili 300 g buče
- mala glavica luka
- 100 g slanine
- žlica ulja
- lišće peršina
Priprema
1. korak
Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice ili buču pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite.
2. korak
Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Na kraju dodajte i slaninu narezanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi.
3. korak
Prelijte smjesom za palačinke, pospite usitnjenim peršinom i pustite da se dobro zapeče s donje strane na laganoj vatri. Okrenite uz pomoć noža pa zapecite s druge strane. Servirajte odmah uz dodatak salate, svježeg sira, kiselog vrhnja ili umaka od jogurta.
4. korak
Savjet: Ako vam se palačinka velikog promjera (koja je još i prilično debela i teška) čini nespretnom za okretanje, ispecite nekoliko manjih palačinki, u tavi manjeg promjera, ili jednostavno, kad se donja strana zapeče, palačinku razrežite popola, pa okrećite svaku polovicu zasebno.