Slane palačinke

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 2 dl punomasnog mlijeka
  • dl mineralne
  • malo soli
  • 3 tikvice ili 300 g buče
  • mala glavica luka
  • 100 g slanine
  • žlica ulja
  • lišće peršina

Priprema

1. korak

Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice ili buču pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite.

2. korak

Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Na kraju dodajte i slaninu narezanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi.

3. korak

Prelijte smjesom za palačinke, pospite usitnjenim peršinom i pustite da se dobro zapeče s donje strane na laganoj vatri. Okrenite uz pomoć noža pa zapecite s druge strane. Servirajte odmah uz dodatak salate, svježeg sira, kiselog vrhnja ili umaka od jogurta.

4. korak

Savjet: Ako vam se palačinka velikog promjera (koja je još i prilično debela i teška) čini nespretnom za okretanje, ispecite nekoliko manjih palačinki, u tavi manjeg promjera, ili jednostavno, kad se donja strana zapeče, palačinku razrežite popola, pa okrećite svaku polovicu zasebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:29