Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- Za tijesto:
- 1/4 šalica brašna
- žličica šećera
- žličica soli
- žlice maslaca
- 250 g krem sira
- žlica masti
- 2 glavice luka
- 2 velike mrkve
- 1 veći paštrnjak
- manja glavica kupusa
- žlica sušenog mažurana
- sol, papar
- vezica svježeg kopra (može i smrznuti)
- 4 tvrdo kuhana jaja
Priprema
1. korak
Zamijesite tijesto od brašna, soli, šećera, maslaca i polovice krem sira. Ostavite da stoji u frižideru dok ne pripremite smjesu. U velikoj tavi zagrijte mast pa dodajte sitno sjeckani luk.
2. korak
Čim uvene, dodajte mu i mrkvu, paštrnjak i ribani kupus. Posolite, popaprite, dodajte mažuran i kopar pa podlijte s malo vode. Pustite neka se pirja petnaestak minuta na srednje jakoj vatri, dok kupus ne uvene.
3. korak
Tijesto razvaljajte tanko i njime prekrijte namašten i pobrašnjen kalup za pitu ili obični četvrtasti lim. Tijesto neka malo prelazi preko rubova. Na dno namažite ostatak sira, pa na njega dodajte ploške jaja pa smjesu kupusa i drugog povrća.
4. korak
Preklopite višak tijesta da dobijete rubove, ili sasvim poklopite ostakom tijesta. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva pa temperaturu samnjite na 170. Pecite još dvadesetak minuta dok korica ne postane tamna i hrskava.