Slana zimska pita

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 1/4 šalica brašna
  • žličica šećera
  • žličica soli
  • žlice maslaca
  • 250 g krem sira
  • žlica masti
  • 2 glavice luka
  • 2 velike mrkve
  • 1 veći paštrnjak
  • manja glavica kupusa
  • žlica sušenog mažurana
  • sol, papar
  • vezica svježeg kopra (može i smrznuti)
  • 4 tvrdo kuhana jaja

Priprema

1. korak

Zamijesite tijesto od brašna, soli, šećera, maslaca i polovice krem sira. Ostavite da stoji u frižideru dok ne pripremite smjesu. U velikoj tavi zagrijte mast pa dodajte sitno sjeckani luk.

2. korak

Čim uvene, dodajte mu i mrkvu, paštrnjak i ribani kupus. Posolite, popaprite, dodajte mažuran i kopar pa podlijte s malo vode. Pustite neka se pirja petnaestak minuta na srednje jakoj vatri, dok kupus ne uvene.

3. korak

Tijesto razvaljajte tanko i njime prekrijte namašten i pobrašnjen kalup za pitu ili obični četvrtasti lim. Tijesto neka malo prelazi preko rubova. Na dno namažite ostatak sira, pa na njega dodajte ploške jaja pa smjesu kupusa i drugog povrća.

4. korak

Preklopite višak tijesta da dobijete rubove, ili sasvim poklopite ostakom tijesta. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva pa temperaturu samnjite na 170. Pecite još dvadesetak minuta dok korica ne postane tamna i hrskava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:03