Slana torta s fetom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • šalica kukuruznog brašna
  • 2 šalice pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • šalica i pol mlaćenice
  • pola šalice maslinova ulja
  • 2/3 šalice feta sira
  • šalica bučinih sjemenki
  • žlica zrna kima
  • krupna sol, papar

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180. Sušene rajčice namočite u mlakoj vodi petnaestak minuta.

Pomiješajte brašna, dodajte im jaja, mlaćenicu i ulje. Sve dobro izmiksajte da dobijete ravnomjernu smjesu.

2. korak

Ako vam se čini pregusto, dodajte još malo mlaćenice ili mlijeka. U smjesu dodajte kim, sol, nadrobljenu fetu, cijele bučine sjemenke i narezane sušene rajčice. Još malo promiješajte.

3. korak

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen četvrtasti kalup (ili, još bolje, posut kukuruznom krupicom) ili kalup obložen masnim papirom.

4. korak

Odozgo pospite s još bučinih golica. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta ili dok ne naraste i lijepo porumeni.

5. korak

Pustite da se sasvim ohladi prije rezanja.

6. korak

Savjet: Ova slana torta savršena je hrana za prelazak iz ljeta u jesen. Kvaliteta sušenih rajčica i fete odredit će ovo jelo. Servirajte ga uz krem jesensku juhu, od buče ili tikvica, recimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:56