Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- šalica kukuruznog brašna
- 2 šalice pšeničnog brašna
- 2 jaja
- šalica i pol mlaćenice
- pola šalice maslinova ulja
- 2/3 šalice feta sira
- šalica bučinih sjemenki
- žlica zrna kima
- krupna sol, papar
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180. Sušene rajčice namočite u mlakoj vodi petnaestak minuta.
Pomiješajte brašna, dodajte im jaja, mlaćenicu i ulje. Sve dobro izmiksajte da dobijete ravnomjernu smjesu.
2. korak
Ako vam se čini pregusto, dodajte još malo mlaćenice ili mlijeka. U smjesu dodajte kim, sol, nadrobljenu fetu, cijele bučine sjemenke i narezane sušene rajčice. Još malo promiješajte.
3. korak
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen četvrtasti kalup (ili, još bolje, posut kukuruznom krupicom) ili kalup obložen masnim papirom.
4. korak
Odozgo pospite s još bučinih golica. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta ili dok ne naraste i lijepo porumeni.
5. korak
Pustite da se sasvim ohladi prije rezanja.
6. korak
Savjet: Ova slana torta savršena je hrana za prelazak iz ljeta u jesen. Kvaliteta sušenih rajčica i fete odredit će ovo jelo. Servirajte ga uz krem jesensku juhu, od buče ili tikvica, recimo.