Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 400 g mlijeka
- 100 g tučenog vrhnja
- 145 g šećera
- 4 žutanjka
- žlica brašna od rogača (ili kukuruznog)
- 0,3 g Šafrana Istre
Priprema
1. korak
Šafran Istre usitnite u prah tako da niti stavite na unutarnji dio presavijenog komada papira za pečenje i gnječite ih vilicom s vanjske strane papira.
2. korak
Na vatru, pri niskoj temperaturi, stavite manju posudu neljepljive površine s mlijekom i vrhnjem i zagrijte ih.
3. korak
Dodajte žutanjke te dovedite smjesu do ključanja miješajući je štapnim mikserom. Dodajte šećer i brašno od rogača, koje ste prethodno pomiješali u jednoj posudi, te šafran u prahu.
4. korak
Razradite smjesu mikserom miješajući nekoliko minuta. Ostavite da kremasta smjesa odstoji barem nekoliko sati u hladnjaku. Ulijte smjesu u aparat za sladoled i tucite oko 30 minuta.