Sladoled od šafrana

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 400 g mlijeka
  • 100 g tučenog vrhnja
  • 145 g šećera
  • 4 žutanjka
  • žlica brašna od rogača (ili kukuruznog)
  • 0,3 g Šafrana Istre

Priprema

1. korak

Šafran Istre usitnite u prah tako da niti stavite na unutarnji dio presavijenog komada papira za pečenje i gnječite ih vilicom s vanjske strane papira.

2. korak

Na vatru, pri niskoj temperaturi, stavite manju posudu neljepljive površine s mlijekom i vrhnjem i zagrijte ih.

3. korak

Dodajte žutanjke te dovedite smjesu do ključanja miješajući je štapnim mikserom. Dodajte šećer i brašno od rogača, koje ste prethodno pomiješali u jednoj posudi, te šafran u prahu.

4. korak

Razradite smjesu mikserom miješajući nekoliko minuta. Ostavite da kremasta smjesa odstoji barem nekoliko sati u hladnjaku. Ulijte smjesu u aparat za sladoled i tucite oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:17