Sladoled od grejpa i Camparija

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 crvena grejpa
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • 1/3 šalice meda
  • 400 ml jogurta
  • 0,3 dcl Camparija

Priprema

1. korak

Ogulite grejp i po želji odstranite većio dio bijelih korica (u protivnom će sladoled biti prilično gorak). Sameljite grejp s maslinovim uljem u blenderu, dodajte jogurt i med pa još kratko izmiksajte.

2. korak

Dobro ohladite smjesu prije nego što je ulijte u sladoledomat.

Pred kraj miksanja u sladoledomatu u smjesu dodajte i Campari. Još kratko miksajte pa izlijte u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač na sat vremena. Poslužite dok još nije sasvim smrznuto, kao hladnu kremu ili kao osvježavajući zimski sladoled nakon teškog jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:29