Sirove lasagne

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 deblje tikvice
  • malo himalajske soli
  • 4 svježe rajčice, izrezane na ploške
  • Nadjev od bosiljka i špinata:
  • 4 šake opranih listova špinata
  • stručak svježeg bosiljka
  • pola šalice sirovog kikirikija
  • pola žličice himalajske soli
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica prehrambenog kvasca (nije sirov; upotrijebite ako želite)
  • Nadjev od rajčica:
  • 4-5 rajčica, istisnuti tekućinu i sjeme te izrezati na komade
  • pola šalice suhih rajčica
  • pola slatke crvene paprike
  • 2 žlice maslinova ulja
  • četvrt luka
  • 1 češanj češnjaka
  • svježe ili suho začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
  • pola žličice himalajske soli
  • papra po ukusu
  • 1 žličica slatke crvene paprike u prahu
  • Veganski sir:
  • 2 šalice sirovih indijskih oraščića
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žličica himalajske soli
  • 3/4 šalice vode

Priprema

1. korak
Tikvice narežite uzdužno na tanke ploške “mandolinom”. Malo posolite ružičastom himalajskom soli i pustite 15-ak minuta da omekšaju. Prije slaganja lasagne osušite papirnatim ubrusom.

2. korak
Nadjev od bosiljka i špinata:
Sve sastojke izmiksajte štapnim mikserom u uskoj posudi.

3. korak
Nadjev od rajčica:
Sve sastojke grubo smiksajte u blenderu ili multipraktiku.

4. korak
Veganski sir:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku kremu.

5. korak
Lasagne slažite kao zasebne porcije na svakom pojedinom tanjuru. Složite sve ploške tikvice jednu na drugu pa odrežite krajeve tako da budu iste dužine. Posložite 3 ploške na tanjur tako da se uzdužno lagano preklapaju.

6. korak
Na njih položite 4 ploške svježe rajčice, zatim 2 žlice umaka od bosiljka i špinata, ponovno složite 3 ploške tikvica kao prethodni put, prelijte sa 2 žlice umaka od rajčice i nadjenite žlicom veganskog sira te cijeli posupak ponovite još jednom.

7. korak
Na vrh stavite ploške rajčice, ukrasite listovima svježeg bosiljka i poslužite odmah ili zagrijte u dehidratoru 15-ak minuta na 60 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:07