Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 manjih ili 4 veća peciva
- meso od pečenja koje vam je ostalo
- 1 zdjelica narezanog svježeg kupusa
- 4 mlade mrkvice
- 1 stručak mladog luka
- 1 vrećica majoneze
- 1 šalica kiselog vrhnja
- sol i papar po ukusu
- BBQ umak
- ketchup
Priprema
1. korak
Iz hladnjaka izvadite ostatke mesa od nedjeljnog ručka i pokrivenog ga ostavite na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena. Narežite ga na tanke štapiće. Stavite sa strane. Operite i očistite mrkvice. Naribajte ih. Tanko narežite ili naribajte kupus. Bijeli dio mladog luka narežite na kolutiće.
2. korak
Uzdjelici pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite. Uzdjelu stavite kupus, mrkvu i luk pa umiješajte vrhnje i majonezu. Dodatno začinite po ukusu. Razrežite peciva. Najprije stavite mješavinu povrća, majoneze i vrhnja, sjeckano meso, nasjeckani zeleni dio mladog luka i pokapajte barbecue umakom.