Sendviči s ostacima pečene puretine

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8 manjih ili 4 veća peciva
  • meso od pečenja koje vam je ostalo
  • 1 zdjelica narezanog svježeg kupusa
  • 4 mlade mrkvice
  • 1 stručak mladog luka
  • 1 vrećica majoneze
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • sol i papar po ukusu
  • BBQ umak
  • ketchup

Priprema

1. korak

Iz hladnjaka izvadite ostatke mesa od nedjeljnog ručka i pokrivenog ga ostavite na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena. Narežite ga na tanke štapiće. Stavite sa strane. Operite i očistite mrkvice. Naribajte ih. Tanko narežite ili naribajte kupus. Bijeli dio mladog luka narežite na kolutiće.

2. korak

Uzdjelici pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite. Uzdjelu stavite kupus, mrkvu i luk pa umiješajte vrhnje i majonezu. Dodatno začinite po ukusu. Razrežite peciva. Najprije stavite mješavinu povrća, majoneze i vrhnja, sjeckano meso, nasjeckani zeleni dio mladog luka i pokapajte barbecue umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:37