Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 šnite crnog kruha
- 4 šnite slanine
- 4 kom jaja
- 16 kom šparoga
- sol, papar, lovor, vlasac
- 2 žlice maslaca
Priprema
1. korak
Sendvič sa šparogama 1.Šnite kruha ispeći na maslinovom ulju te natrljati češnjakom 2.Slaninu narezati na tanke šnite i ispeći 3.Šparoge oprati, drvenasti dio odlomiti i baciti te jestivi dio pržiti na maslacu 5-8 minuta. Posoliti i popapriti. 4.Poširati jaja- u dubljoj posudi prokuhati lovorov list i nekoliko zrna papra. Kuhati par minuta te ih izvaditi. Jaje sobne temperature razbiti u manjoj zdjelici. U vodu dodati šlicu octa, pustiti da lagano kuha, žlicom napraviti vir i lagano spustiti jaje u njega. Kuhati 3-5 minuta, izvaditi ga rupičastom žlicom i ubaciti u hladnu vodu. 5.Slagati sendvič- na kruh složiti pečenu slaninu, šparoge i poširano jaje. Posuti rezanim vlascem.
Sendviči sa šparogama, pečenom slaninom i poširanim jajima