Sendvič s junetinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 600 g junetine (od buta)
  • vezica povrća za juhu
  • manja glavica luka
  • lovorov list
  • 4 jaja
  • zelena salata
  • 2 dl jogurta
  • sol, papar
  • žličica limunova soka
  • mladi luk
  • malo nasjeckanog kopra
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Očistite i operite povrće za juhu pa ga narežite na krupnije komade. Oljuštite glavicu luka i prepolovite je. Polovice kratko popecite u suhoj tavi. U lonac zatim stavite povrće za juhu i luk, dodajte lovorov list i ulijte oko tri litre vode. Kada provrije, stavite junetinu.

2. korak

Posolite i popaprite. Kada voda ponovno zavrije, smanjite vatru i kuhajte junetinu oko sat i pol. Za to vrijeme napravite umak od jogurta. Jogurtu dodajte sol, papar, limunov sok, mladi luk koji ste sitno nasjeckali i žličicu kopra.

3. korak

Dobro sve izmiješajte da umak bude ravnomjeran. Tvrdo skuhajte četiri jaja i narežite ih na ploške. Junetinu izvadite iz juhe i narežite na vrlo tanke odreske.

4. korak

Na kruh stavite listove zelene salate pa rasporedite narezanu junetinu. Prelijte je umakom od jogurta. Na vrh dodajte ploške tvrdo kuhanih jaja.

5. korak

Savjet: Ako sendvič namjeravate nositi na posao, radije odaberite pecivo, primjerice s bučinim sjemenkama, i poklopite ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:19