Selsko meso

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 130 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1-2 kg mesa: junetina, teletina, svinjetina, piletina, janjetina
  • 1-2 luka
  • 500-800 g gljiva
  • sol i papar
  • ulje
  • temeljac

Priprema

1. korak

Meso izrežite na kockice veličine zalogaja. Za ovo jelo potrebno je od tri do pet vrsta mesa. Možete koristiti i mljevenu junetinu od koje možete napraviti male mesne okruglice.

2. korak

Meso zajedno s gljivama narezanim na veće komade te lukom narezanim na ploške stavite u nauljenu posudu za pečenje, posolite, popaprite, ulijte temeljac, dodajte začine po želji i poklopite posudu. Stavite u pećnicu na 150 stupnjeva oko dva sata. Na kraju otklopite posudu i pustite da se malo zapeče

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:50