Schiacciata s grožđem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 500 g crnog grožđa
  • 400 g brašna (zdravija varijanta može i graham)
  • 300 g mlake vode
  • 25 g svježeg kvasca (ili 1 vrećica suhog)
  • malo soli
  • 150 g smeđeg šećera
  • malo maslaca

Priprema

1. korak

Kvasac otopite u mlakoj vodi. Brašno pomiješajte u drugoj posudi s 3 žlice šećera, malo soli i otopljen kvasac. Dobro izmijesite sve sastojke dok ne dobijete glatko tijesto koje vam se ne lijepi za prste. Nakon što ste tijesto formirali u kugli, pustite da se diže kojih sat i pol.

2. korak

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, a zatim i 2/3 pripremljenog tijesta. Zatim rasporedite red od 2/3 grožđa koje ste posipali dijelom šećera. Zatim stavite posljednji dio tijesta, ostatak grožđa i šećera. Pecite kojih pola sata na 200°C. Za intenzivniju aromu pospite s malo svježeg ružmarina. Pred kraj pečenja dodajte komadiće maslaca.

Recept za tradicionalan kolač s grožđem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:49