Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Sataraš
- glavica ljubičastog luka
- 2 paprike
- 1 patlidžan
- 4-5 zrelih rajčica
- list lovora
- grančica svježeg origana
- žličica smeđeg šećera
- sol, papar
- ljuta paprika
- dvije žlice maslinova ulja
- Za oblačiće:
- 75 g brašna
- 1 jaje
- žličica praška za pecivo
- 150 ml mlaćenice (stepko)
- pola poriluka
- malo soli
- 300 g kuhanog kukuruza (ili jedna konzerva šećerca)
Priprema
1. korak
Rajčice pofurite vrelom vodom i ogulite im kožu. Očistite od sjemenki i zelenih nezrelih dijelova. Ako vam ne smetaju kožice, lijeni ste ili u cajtnotu, ovaj korak možete i preskočiti.
2. korak
Sitno sjeckani luk zažutite ma maslinovu ulju. Dodajte tanko rezanu papriku i patlidžan narezan na kockice (neoguljen).
3. korak
Pustite neka povrće uvene i lagano se zapeče, pa dodajte i kockice rajčice. Dodajte lovor i pustite neka krčka na laganoj vatri dok se rajčica ne raspadne.
4. korak
Začinite šećerom, solju, paprom i čilijem. Neka bude pikantno.Kad se sataraš reducira do željene gustoće, dodajte svježe začine. Maknite s vatre.Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, razmućeno jaja i mlaćenicu.
5. korak
U smjesu dodajte nasjeckani poriluk (ili manju glavicu luka). Lagano posolite. Neka smjesa odstoji nekoliko minuta. Žlicu smjese spuštajte na vruću tavu na kojoj ste prethodno rastopili malo masti. Formirat će se popečci.
6. korak
Pecite 2 – 3 minute sa svake strane, dok ne porumene. Smjesa je dostatna za 10 – 12 oblačića.