Šareni šampinjoni

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g šampinjona
  • 1 paprika
  • 1 rajčica
  • 1 tikvica
  • 200 g svježeg sira
  • 1 vezica peršina
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 1 kiselo vrhnje

Priprema

1. korak

Na početku dobro očistite šampinjone. Nemojte ih prati u vodi, nego samo papirnatim ručnikom ili četkicom lagano očistite zemlju i nožem odvojite klobuk od stapke.

2. korak

U drugoj posudi nasjeckajte papriku, rajčicu i tikvicu na sitne kockice. Uzmite nekoliko vrsta paprika, u raznim bojama. Sve to dobro začinite paprom i soli, dodajte svježi sir i sitno nasjeckani peršin te promiješajte.

3. korak

U posudu za pečenje složite gljive pa svaku napunite žlicom smjese. Preko svih šampinjona prelijte maslinovo ulje i stavite peći na 250 stupnjeva oko 15 minuta.

4. korak

Ovako pripremljeni šampinjoni idealni su kao mali zalogajčići, ali mogu biti i ozbiljan topli obrok koji se pripremi za 20 minuta. Poslužite ih uz kiselo vrhnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01