Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g šampinjona
- 1 paprika
- 1 rajčica
- 1 tikvica
- 200 g svježeg sira
- 1 vezica peršina
- 5 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
1. korak
Na početku dobro očistite šampinjone. Nemojte ih prati u vodi, nego samo papirnatim ručnikom ili četkicom lagano očistite zemlju i nožem odvojite klobuk od stapke.
2. korak
U drugoj posudi nasjeckajte papriku, rajčicu i tikvicu na sitne kockice. Uzmite nekoliko vrsta paprika, u raznim bojama. Sve to dobro začinite paprom i soli, dodajte svježi sir i sitno nasjeckani peršin te promiješajte.
3. korak
U posudu za pečenje složite gljive pa svaku napunite žlicom smjese. Preko svih šampinjona prelijte maslinovo ulje i stavite peći na 250 stupnjeva oko 15 minuta.
4. korak
Ovako pripremljeni šampinjoni idealni su kao mali zalogajčići, ali mogu biti i ozbiljan topli obrok koji se pripremi za 20 minuta. Poslužite ih uz kiselo vrhnje.