Šareni kroketi

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Za 20-ak komada
  • 2 velika krumpira
  • malo maslinova ulja
  • 1 mladi luk ili pola male glavice luka
  • 1 tikvica
  • 1 mrkvica
  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice svježeg sira
  • 1 jušna žlica zobenih pahuljica
  • 1 jušna žlica brašna
  • 2-3 tanke šnite špeka
  • 200 g krušnih mrvica

Priprema

1. korak

Lim za pečenje obložite masnim papirom, koji namažite malom količinom maslinova ulja. Krumpir ogulite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Kad je kuhan, zgnječite ga i ostavite po strani da se ohladi. U međuvremenu na malo maslinova ulja propirjajte luk da omekša.

2. korak

Tikvice naribajte, lagano posolite, ostavite da odstoje, a zatim ih dobro rukama ocijedite. Mrkvicu naribajte. U posudi pomiješajte pripremljene tikvice, propirjani luk, ribanu mrkvu, sir, pire od krumpira, zobene pahuljice, brašno i malo sitno kosanog špeka. Pomiješajte jaja i mlijeko te dvije jušne žlice sira pa to umiješajte u smjesu s povrćem.

3. korak

Od smjese oblikujte rukama krokete. Njih uvaljajte u preostalu smjesu s jajima i mlijekom te nakon toga u krušne mrvice. Pripremljene krokete stavite na masni papir na limu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30-ak minuta, odnosno dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Krokete možete i pržiti u ulju, ali u pećnici se peku na znatno manje ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:06