Salenjaci

 Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800-1000 g brašna
  • 500 g sala
  • 1 kocka kvasca
  • 400 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • sol i šećer

Priprema

1. korak

Onaj tko ih nije probao ne može ni zamisliti da se od nečega kao što je svinjsko salo može napraviti tako delikatan kolač.

2. korak

Tijesto treba umijesiti dosta mekano pa ostaviti da se diže sat vremena. Razvaljate tijesto na debljinu 1-1,5 cm.

3. korak

Salo usitnite prstima pa utrljajte u tijesto do polovice. Preklopite pa utapkajte prstima da se zalijepi.

4. korak

Preklopite još jednom poprijeko, stalno utapkavajući prstima. Pustite da još malo odstoji. Razvaljajte tanko na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto na kvadratiće.

5. korak

U svaki stavite malo pekmeza, najbolje domaći od kajsije. Preklopite i zalijepite.

6. korak

Pecite oko 15 minuta na 180-200 stupnjeva.

7. korak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:37