Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800-1000 g brašna
- 500 g sala
- 1 kocka kvasca
- 400 ml mlijeka
- 1 jaje
- sol i šećer
Priprema
1. korak
Onaj tko ih nije probao ne može ni zamisliti da se od nečega kao što je svinjsko salo može napraviti tako delikatan kolač.
2. korak
Tijesto treba umijesiti dosta mekano pa ostaviti da se diže sat vremena. Razvaljate tijesto na debljinu 1-1,5 cm.
3. korak
Salo usitnite prstima pa utrljajte u tijesto do polovice. Preklopite pa utapkajte prstima da se zalijepi.
4. korak
Preklopite još jednom poprijeko, stalno utapkavajući prstima. Pustite da još malo odstoji. Razvaljajte tanko na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto na kvadratiće.
5. korak
U svaki stavite malo pekmeza, najbolje domaći od kajsije. Preklopite i zalijepite.
6. korak
Pecite oko 15 minuta na 180-200 stupnjeva.
7. korak