Salata s roštiljanim krumpirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg mladog krumpira
  • 1 ljubičasti luk
  • 4 jušnih žlica sitno sjeckanih kiselih krastavaca
  • 1 čajna žlica sitno sjeckanog kopra
  • 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina
  • 3 jušne žlice vinskog octa
  • 5 filea slanih inćuna
  • 3 jušne žlice majoneze
  • 2 dc kiselog vrhnja
  • 1 čajna žlica dijonskog senfa

Priprema

1. korak

Krumpir operite te kuhajte na jakoj vatri dok ne omekša. Ocijedite ga i stavite po strani da se ohladi.

2. korak

Zatim ga narežite na deblje ploške, posolite, nauljite te pecite nekoliko minuta na roštilju.

3. korak

Luk narežite na kolutiće, pripremite krastavce, peršin i kopar. U zdjeli pomiješajte vrhnje, majonezu, senf, ocat, sitno sjeckane inćune i krastavce.

4. korak

Umiješajte krumpire i luk te dobro promiješajte da upiju dresing i na kraju dodajte kopar i peršin. Prema ukusu dodajte sol i papar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:55