Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg mladog krumpira
- 1 ljubičasti luk
- 4 jušnih žlica sitno sjeckanih kiselih krastavaca
- 1 čajna žlica sitno sjeckanog kopra
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina
- 3 jušne žlice vinskog octa
- 5 filea slanih inćuna
- 3 jušne žlice majoneze
- 2 dc kiselog vrhnja
- 1 čajna žlica dijonskog senfa
Priprema
1. korak
Krumpir operite te kuhajte na jakoj vatri dok ne omekša. Ocijedite ga i stavite po strani da se ohladi.
2. korak
Zatim ga narežite na deblje ploške, posolite, nauljite te pecite nekoliko minuta na roštilju.
3. korak
Luk narežite na kolutiće, pripremite krastavce, peršin i kopar. U zdjeli pomiješajte vrhnje, majonezu, senf, ocat, sitno sjeckane inćune i krastavce.
4. korak
Umiješajte krumpire i luk te dobro promiješajte da upiju dresing i na kraju dodajte kopar i peršin. Prema ukusu dodajte sol i papar.