Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g piletine (od prsa)
- 200 g zelene salate
- 200 g radiča 1
- 100 g svježeg kravljeg sira
- 200 g brusnica
- sol, papar
- 100 g oraha
- začinske trav
- svježe iscijeđeni sok limuna
Priprema
1. korak
Očistite zelenu salatu i stavite je u hladnjak na neko vrijeme da se hladi. Za to vrijeme, piletinu nasjeckajte na sitnije kockice pa je ostavite da se neko vrijeme marinira u papru, svježe iscijeđenom limunovom soku i maslinovu ulju.
2. korak
Zatim na plitki, malo veći tanjur posložite zelenu salatu i radič, preko njega stavite kravlji sir, nasjeckane brusnice i orahe. Piletinu popecite na tavi dok ne dobije lijepu boju i dodajte joj začinske trave. Poslužite je na salati ili sa strane pa na kraju sve prelijte maslinovim uljem.
3. korak
Savjet: Ukoliko ne volite radič ili zelenu salatu, u pripremi ovog jela umjesto njih uvijek možete koristiti rikolu ili matovilac jer oni izvrsno odgovaraju uz piletinu. Isto tako, piletinu možete zamijeniti puretinom.