Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 3 – 4
Sastojci
- 3 kom pilećih prsa
- 2 kom mrkve
- 1 kom ljubičasti luk
- 120 g matovilca
- 100 g klica mungo graha ili sojinih klica
- 2 režnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1 kom čili paprike
- 1 kom limuna ili limete
- 1 žlica vegete
- 1/2 žlice soli, papar
- 5 žlica sezama
Priprema
1. korak
Napraviti marinadu od ulja, soli, papra i vegete te začiniti pileća prsa. Ostaviti u hladnjak na 1-2 sata.
2. korak
Pomiješati matovilac, mrkvu narezanu na tanke štapiće, narezani luk i klice.
3. korak
Pileća prsa uvaljati u sezam i peći na ulju na laganoj vatri. Pečena prsa rezati na tanke šnite.
4. korak
Napraviti preljev od maslinovog ulja, soli, papra, češnjaka, limuna i čili paprike. Posuti po salati.
5. korak
Salatu poslužiti uz narezana pileća prsa.
Salata s piletinom i mungo klicama- idalan ljetni lagani ručak ili večera