Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 g piletine
- 200 g boba
- 250 g feta sira
- 1 chili papričica
- majčina dušica
- sol i papar
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 glavica češnjaka
- 1 limun
Priprema
1. korak
Pileća prsa nasjeckajte na kockice i marinirajte u maslinovu ulju, papru, chiliju i majčinoj dušici oko pola sata. Što dulje stoji u hladnjaku, okus piletine bit će aromatičniji.
2. korak
U loncu skuhajte bob, kuhajte ga oko 15 do 20 minuta, dok ne omekša. Nakon što se bob skuhao, ocijedite ga i stavite sa strane da se ohladi. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, odmah dodajte piletinu koja je stajala u marinadi, začinite je paprom, soli i chilijem.
3. korak
Nakon što se piletina poprži, poslužite je s bobom uz kockice feta sira, nasjeckanu majčinu dušicu i chili papričice i kriške limuna, oni će osvježiti salatu i dati joj proljetni okus.
4. korak
Savjet: Bob možete zamijeniti mahunama.