Salata Panzanella

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 6 kriški bijelog kruha, bez korice, narezanih na kockice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jušna žlica fino ribanog parmezana
  • sol i papar
  • 2 dcl maslinova ulja
  • 1 mala glavica luka
  • 3 jušne žlice bijelog vinskog octa
  • sok pola limuna
  • mladi luk – 6 komada
  • 300 g divljih šparoga
  • 1 konzerva bijeloga graha
  • 250 g cherry rajčica

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pomiješajte kockice kruha s decilitrom maslinova ulja, sitno sjeckanim češnjakom i parmezanom te ih stavite peći na masnim papirom obložen lim 15-ak minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Kad su gotove, ostavite da se ohlade.

2. korak

Šparoge očistite tako da im odstranite drveni dio pa ih kratko blanširajte (nekoliko minuta u kipućoj slanoj vodi), a zatim ih premjestite u hladnu vodu, ocijedite i osušite. Mladi luk narežite na kolutove.

3. korak

Za preljev sitno nasjeckajte glavicu luka, pomiješajte s octom, limunovim sokom, senfom i ostatkom maslinova ulja.

U zdjeli pomiješajte sastojke salate: šparoge, mladi luk, bijeli grah, cherry rajčice i pečene kockice kruha, posolite i popaprite te prelijte pripremljenim preljevom.

Posudba: duboki tanjur, 53,9 kn, Coin Casa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:52