Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 6 kriški bijelog kruha, bez korice, narezanih na kockice
- 2 režnja češnjaka
- 1 jušna žlica fino ribanog parmezana
- sol i papar
- 2 dcl maslinova ulja
- 1 mala glavica luka
- 3 jušne žlice bijelog vinskog octa
- sok pola limuna
- mladi luk – 6 komada
- 300 g divljih šparoga
- 1 konzerva bijeloga graha
- 250 g cherry rajčica
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pomiješajte kockice kruha s decilitrom maslinova ulja, sitno sjeckanim češnjakom i parmezanom te ih stavite peći na masnim papirom obložen lim 15-ak minuta, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Kad su gotove, ostavite da se ohlade.
2. korak
Šparoge očistite tako da im odstranite drveni dio pa ih kratko blanširajte (nekoliko minuta u kipućoj slanoj vodi), a zatim ih premjestite u hladnu vodu, ocijedite i osušite. Mladi luk narežite na kolutove.
3. korak
Za preljev sitno nasjeckajte glavicu luka, pomiješajte s octom, limunovim sokom, senfom i ostatkom maslinova ulja.
U zdjeli pomiješajte sastojke salate: šparoge, mladi luk, bijeli grah, cherry rajčice i pečene kockice kruha, posolite i popaprite te prelijte pripremljenim preljevom.
Posudba: duboki tanjur, 53,9 kn, Coin Casa