Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Paketić tjestenine od riže
- 200 g graška
- 1 manji poriluk
- 1 crvena paprika
- 1 veća mrkva
- 100 g indijskih oraščića
- 3 jaja
- 1 ljuta papričica
- 2 žlice crnog sezama
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 žlica suncokretova ulja
Priprema
1. korak
Papriku, mrkvu i poriluk izrežite na tanke štapiće (julienne). Sve naglo popržite u namaštenom woku pet minuta da malo omekša, ali ostane dosta hrskavo. Mladi grašak samo kratko blanširajte u slanoj vodi. Jaja skuhajte da budu dovoljno kompaktna da ih možete narezati za salatu. Usitnite ljutu papričicu.
2. korak
Na suhoj tavi zapecite indijske oraščiće i crni sezam. Tjesteninu od riže skuhajte prema uputama na vrećici pa ocijedite. Pomiješajte rezance sa zapečenom mrkvom i paprikom, pa dodajte grašak, oraščiće, sezam i ljutu paprika. Začinite sezamovim uljem. Na kraju salati dodajte i narezana kuhana jaja.
3. korak
Savjet: U ovom receptu nema ništa komplicirano – najteži dio posla je priprema – sjeckanje povrća , prženje oraščića i kuhanje jaja. Prednost je što taj dio posla možete obaviti unaprijed, pa salatu možete završiti na brzinu, na primjer kad vam stignu gosti. Ova je salata vrlo ukusna i zasitna (i prilično pikantna) topla i hladna.