Salata od rižina tijesta i graška

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Paketić tjestenine od riže
  • 200 g graška
  • 1 manji poriluk
  • 1 crvena paprika
  • 1 veća mrkva
  • 100 g indijskih oraščića
  • 3 jaja
  • 1 ljuta papričica
  • 2 žlice crnog sezama
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 žlica suncokretova ulja

Priprema

1. korak

Papriku, mrkvu i poriluk izrežite na tanke štapiće (julienne). Sve naglo popržite u namaštenom woku pet minuta da malo omekša, ali ostane dosta hrskavo. Mladi grašak samo kratko blanširajte u slanoj vodi. Jaja skuhajte da budu dovoljno kompaktna da ih možete narezati za salatu. Usitnite ljutu papričicu.

2. korak

Na suhoj tavi zapecite indijske oraščiće i crni sezam. Tjesteninu od riže skuhajte prema uputama na vrećici pa ocijedite. Pomiješajte rezance sa zapečenom mrkvom i paprikom, pa dodajte grašak, oraščiće, sezam i ljutu paprika. Začinite sezamovim uljem. Na kraju salati dodajte i narezana kuhana jaja.

3. korak

Savjet: U ovom receptu nema ništa komplicirano – najteži dio posla je priprema – sjeckanje povrća , prženje oraščića i kuhanje jaja. Prednost je što taj dio posla možete obaviti unaprijed, pa salatu možete završiti na brzinu, na primjer kad vam stignu gosti. Ova je salata vrlo ukusna i zasitna (i prilično pikantna) topla i hladna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:17