Salata od purice s toplim dresingom od klemementina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 klementine
  • 2 jušne žlice vinskog octa
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 250 g pečene purice
  • 100 g orašastih plodova (lješnjaci, orasi, pistaccio..)
  • 50 g sušenih brusnica
  • 1-2 jušne žlice meda
  • rikula

Priprema

1. korak

Narežite luk na kolutiće te prepržite na malo vrućeg maslinovog ulja dok ne postigne zlaćanu boju. Dodati sok ocijeđene klementine te kuhati na laganoj vatri dok ne postignemo teksturu sirupa, zatim dodati 2 žlice vinskog octa te maslinovo ulje.

2. korak

Puretinu također prepržite na malo maslinova ulja dok ne postane hrskava. U tučak dodajte orašaste plodove, brusnice i med te mješajte dok ne dobijete ljepljivu i homogenu smjesu. Pomiješajte toplu puretinu s umakom od meda i orašastih plodova te dodajte salati. Sve zajedno prelijte toplim dresingom od klementina i poslužite.

3. korak

Po želji možete dodati nekoliko narezanih komadića klementina (isto možete učiniti koristeći naranču).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:06