Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 mrkve
- 1 manja butternut tikva
- 3 manje glavice cikle
- 1 glavica češnjaka
- 2 glavice crvenog luka
- 100 g kus kusa
- 3 žlice maslinova ulja
- jabučnog octa po ukusu
- soli, papra
- sjeckanog peršina
Priprema
1. korak
Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. Mrkve očistite. Tikvu ogulite, raspolovite, maknite koštice i narežite na kriške. Ciklu dobro operite. Od glavice češnjaka odvojite režnjeve, ali ih nemoje guliti. Luk očistite i narežite na polovine. Povrće poslažite po obliku za pečenje. Poprskajte ga maslinovim uljem, posolite i stavite u pećnicu na 180 °C. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok povrće ne postane mekano. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte kus kus, ocijedite ga i prelijte hladnom vodom. Tikvu narežite na kockice. Ciklu ogulite i narežite na kockice. Mrkvu narežite na kockice, očistite češnjak. Pomiješajte sve sastojke. U posudici pomiješajte sol, papar, maslinovo ulje i ocat pa prelijte povrće i kus kus. Ukrasite sjeckanim peršinom.