Salata od prženog povrća s kus kusom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 1 manja butternut tikva
  • 3 manje glavice cikle
  • 1 glavica češnjaka
  • 2 glavice crvenog luka
  • 100 g kus kusa
  • 3 žlice maslinova ulja
  • jabučnog octa po ukusu
  • soli, papra
  • sjeckanog peršina

Priprema

1. korak

Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. Mrkve očistite. Tikvu ogulite, raspolovite, maknite koštice i narežite na kriške. Ciklu dobro operite. Od glavice češnjaka odvojite režnjeve, ali ih nemoje guliti. Luk očistite i narežite na polovine. Povrće poslažite po obliku za pečenje. Poprskajte ga maslinovim uljem, posolite i stavite u pećnicu na 180 °C. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok povrće ne postane mekano. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte kus kus, ocijedite ga i prelijte hladnom vodom. Tikvu narežite na kockice. Ciklu ogulite i narežite na kockice. Mrkvu narežite na kockice, očistite češnjak. Pomiješajte sve sastojke. U posudici pomiješajte sol, papar, maslinovo ulje i ocat pa prelijte povrće i kus kus. Ukrasite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:34