Salata od mladog špinata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g malih, mladih listova špinata
  • pola glavice ljubičastog luka ili vezica mladog luka
  • 2 jaja ili 6 prepeličjih jaja
  • 100 g starog kruha
  • 4 šnite slanine
  • maslinova ulja
  • limunov sok
  • sol

Priprema

1. korak

Operite špinat. Začinite ga limunovim sokom pa ostavite da odstoji 5 minuta. Tada dodajte na vrlo tanke ploške narezani luk i začinite maslinovim uljem.

2. korak

Skuhajte jaja, najbolje da ne budu ni sasvim meka ni jako tvrda – oko 5 minuta. Kriške slanine popržite na tavi tek toliko da zahrskaju. Usitnite ih prstima pa dodajte špinatu.

3. korak

Na masnoći od slanine zapecite i stari kruh izrezan na kockice. I njih dodajte salati, pa na sve dodajte jaja. Posolite i pokapajte s još dobrog maslinovog ulja i pospite svježe mljevenim paprom.

4. korak

Savjet: Salati od mladog špinata i slanine pristajat će i pečeno jaje na oko, ako tako više volite. Špinat i luk možete i kratko termički obraditi, tek toliko da povene, posebno ako ga želite servirati kao prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:17