Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g malih, mladih listova špinata
- pola glavice ljubičastog luka ili vezica mladog luka
- 2 jaja ili 6 prepeličjih jaja
- 100 g starog kruha
- 4 šnite slanine
- maslinova ulja
- limunov sok
- sol
Priprema
1. korak
Operite špinat. Začinite ga limunovim sokom pa ostavite da odstoji 5 minuta. Tada dodajte na vrlo tanke ploške narezani luk i začinite maslinovim uljem.
2. korak
Skuhajte jaja, najbolje da ne budu ni sasvim meka ni jako tvrda – oko 5 minuta. Kriške slanine popržite na tavi tek toliko da zahrskaju. Usitnite ih prstima pa dodajte špinatu.
3. korak
Na masnoći od slanine zapecite i stari kruh izrezan na kockice. I njih dodajte salati, pa na sve dodajte jaja. Posolite i pokapajte s još dobrog maslinovog ulja i pospite svježe mljevenim paprom.
4. korak
Savjet: Salati od mladog špinata i slanine pristajat će i pečeno jaje na oko, ako tako više volite. Špinat i luk možete i kratko termički obraditi, tek toliko da povene, posebno ako ga želite servirati kao prilog.