Salata od matovilca s komadima tuna steaka i kuhanim jajima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 1-2

Sastojci

  • 250 g matovilca
  • 1 svježi tuna steak
  • 2 kuhana jaja
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • limun i malo aceto balsamica

Priprema

1. korak

Isperite matovilac pod mlazom hladne vode, ocijedite i smjestite u posudu za salatu. Skuhajte jaja (utvrdo ili polutvrdo). Na jako zagrijanoj tavici ispecite komade tuna steaka, sa svake strane po par minuta, da u sredini ostanu mekani i polupečeni. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i popaprite.

2. korak

Salatu od matovilca začinite s malo soli, papra, maslinovog ulja, limuna i aceto balsamica.

Kad se jaja skuhaju, razrežite ih na četvrtine i poslažite po salati. Dodajte i komade tuna steaka i još jednom sve poškropite maslinovim uljem i limunom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:17