Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 1-2
Sastojci
- 250 g matovilca
- 1 svježi tuna steak
- 2 kuhana jaja
- sol, papar, maslinovo ulje
- limun i malo aceto balsamica
Priprema
1. korak
Isperite matovilac pod mlazom hladne vode, ocijedite i smjestite u posudu za salatu. Skuhajte jaja (utvrdo ili polutvrdo). Na jako zagrijanoj tavici ispecite komade tuna steaka, sa svake strane po par minuta, da u sredini ostanu mekani i polupečeni. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i popaprite.
2. korak
Salatu od matovilca začinite s malo soli, papra, maslinovog ulja, limuna i aceto balsamica.
Kad se jaja skuhaju, razrežite ih na četvrtine i poslažite po salati. Dodajte i komade tuna steaka i još jednom sve poškropite maslinovim uljem i limunom.