Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 100 g kvinoje (mi smo koristili mješavinu crne, crvene i bijele)
- jedna pileća prsa
- pola limuna
- jedna vezica grincajga
- jedan poriluk
- dvije šake suhih marelica
- manja glavica salate
- žlica kurkume
- Dresing: žlice sezama
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Prsa odvojite od kosti. Kost s grincajgom stavite u litru hladne vode pa skuhajte brzi temeljac. Piletinu izrežite na kockice veličine zalogaja. Posolite, pokapajte s malo limunovog soka i pouljite.
2. korak
Dok se kuha temeljac, a meso marinira sitno nasjeckajte marelice, narežite poriluk i očistite salatu. Kad ste gotovi s pripremom, procijedite temeljac i stavite u njega kuhati kvinoju.
3. korak
Kockice piletine stavite u manju vatrostalnu posudu, pokrijte folijom pa stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva. Otprilike i kvinoji i mesu bit će dovoljno dvadesetak minuta. Tada piletnu izvadite iz pećnice, a kvinoji dodajte marelice i začine.
4. korak
Pustite neka kuha još desetak minuta dok tekućina gotovo sasvim ne ishlapi. Za to vrijeme na suhoj tavi popržite sezam.
5. korak
Dodajte ga kvinoji zajedno s kockicama piletine. Maknite s vatre i začinite maslinovim uljem. Zelenu salatu ili klice također možete dodati kvinoji ili poslužite odvojeno.