Salata od kvinoje s piletinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 100 g kvinoje (mi smo koristili mješavinu crne, crvene i bijele)
  • jedna pileća prsa
  • pola limuna
  • jedna vezica grincajga
  • jedan poriluk
  • dvije šake suhih marelica
  • manja glavica salate
  • žlica kurkume
  • Dresing: žlice sezama
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Prsa odvojite od kosti. Kost s grincajgom stavite u litru hladne vode pa skuhajte brzi temeljac. Piletinu izrežite na kockice veličine zalogaja. Posolite, pokapajte s malo limunovog soka i pouljite.

2. korak

Dok se kuha temeljac, a meso marinira sitno nasjeckajte marelice, narežite poriluk i očistite salatu. Kad ste gotovi s pripremom, procijedite temeljac i stavite u njega kuhati kvinoju.

3. korak

Kockice piletine stavite u manju vatrostalnu posudu, pokrijte folijom pa stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva. Otprilike i kvinoji i mesu bit će dovoljno dvadesetak minuta. Tada piletnu izvadite iz pećnice, a kvinoji dodajte marelice i začine.

4. korak

Pustite neka kuha još desetak minuta dok tekućina gotovo sasvim ne ishlapi. Za to vrijeme na suhoj tavi popržite sezam.

5. korak

Dodajte ga kvinoji zajedno s kockicama piletine. Maknite s vatre i začinite maslinovim uljem. Zelenu salatu ili klice također možete dodati kvinoji ili poslužite odvojeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:42