Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije šalice kus kusa
- dvije šalice pilećeg temeljca
- dvije glavice ljubičastog luka
- šalica zelene leće
- 4 pileća batka
- 100 g rikule
- maslinovo ulje
- sok jednog limuna
- sol, papar
Priprema
1. korak
Zapecite piletinu i krupne ploške luka na maslinovu ulju. Luk izvadite i ostavite da se ocijedi na papirnatom ubrusu. Zagrijte dvije šalice temeljca pa njime prelijte kus kus i ostavite da nabubri desetak minuta.
2. korak
Na ulje piletini dodajte leću, posolite pa prelijte vodom, i kuhajte dvadesetak minuta. Nakon toga izvadite batkove da se ohlade, pa odvojite meso od kosti. Ocijedite leću.
3. korak
Kus kusu dodajte usitnjeno pileće meso i leću. Sve dobro promiješajte, dodajte i rikulu, i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Ukrasite ploškama pečenog ljubičastog luka.
4. korak
Savjet: Odlična lagana večera ili brzi ručak, kus kus je diljem svijeta postao popularan upravo zbog brzine pripreme. (Potječe, navodno, iz sjeverne Afrike). Odličan je izvor selena koji je najbolja poznata zaštita od degenerativnih bolesti, a usto je i lako probavljiv.