Salata od krastavaca, kozica i kapara

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 svježa krastavca
  • 1/2 kg repova kozica (kuhanih i očišćenih)
  • 1 manja glavica luka
  • sok 1 limete
  • prstohvat šećera
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 2 jušne žlice kapara
  • 1/2 šake svježih listova mente
  • 1 šaka kikirikija, nasjeckanih

Priprema

1. korak

Krastavce ogulite, prepolovite, žličicom ostružite sjemenke te ih narežite na prutiće.

2. korak

Pomiješajte krastavce, tanko narezan luk, kapare i kozice.

3. korak

Sve to prelijte vrhnjem pomiješanim sa sokom limete i šećerom.

4. korak

Na kraju dodajte listove mente i kikiriki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:29