Salata od dimljenog lososa

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 100 g rikule
  • 100 g mladog radiča
  • 3 krastavca
  • dvije šake oraha
  • šaka bučinih sjemenki
  • 200 g dimljenog lososa
  • 3 žlice kapara
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sok jednog limuna

Priprema

1. korak

Očistite i operite salate. Krastavce narežite po dužini na vrlo tanke ploške, najbolje na mandolinu ako je imate. Začinite salatu limunovim sokom i uljem.

2. korak

Na suhoj tavi prepržite orahe i bučine sjemenke dok puste aromu i lagano potamne. Usitnite ih nožem i dodajte salati.

3. korak

Prstima usitnite losos. Na tavi ili u tosteru zapecite kriške starog kruha. Između dvije ploške kruha servirajte salatu i šnitu lososa ili kruh usitnite na kockice pa ih dodajte salati.

4. korak

Savjet: Na tržnicama su se već pojavili prvi domaći krastavci. Ovakva je salata najbolji način da uživate u njima prije nego što postanu gorki, manje sočni i puni koštica. Orahe i bučine sjemenke lagano namočite pa posolite prije prženja.

5. korak

Ukoliko vam dobar dimljeni losos nije dostupan, zamijenite ga drugom vrstom dimljene ribe, naprimjer dimljenom pastrvom, tunom ili čak skušom. Ako imate, u ovoj salati upotrijebite najbolje ekstradjevičansko maslinovo ulje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:11