Salata od dimljene pastrve

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g dimljene pastrve
  • 3 jaja
  • 2 krumpira
  • dvije šake rukole, matovilca ili potočarke
  • šaka crvenog radiča
  • glavica luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sok jednog limuna
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Krumpire stavite kuhati u ljusci. Skuhajte jaja da budu tvrda. Pustite da se krumpiri malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške. Isto ponovite s jajima. (Rezač za jaja u ovom je slučaju vrlo praktičan, a možete ga koristiti i za krumpire).

2. korak

Očistite i operite salate pa ih narežite na rezance. Luk narežite na polovice pa na vrlo tanke ploške. Pomiješajte ga s krumpirom. Prelijte maslinovim uljem, posolite i obilno popaprite.

3. korak

Dodajte miješane salate koje ste prethodno začinili limunovim sokom. Sve dobro promiješajte. Pastrvu usitnite prstima pa dodajte krumpir salati. Ploške jaja stavite odozgo, kad je salata već gotova i začinjena jer će se u protivnom jaja izmrviti tijekom miješanja.

4. korak

Savjet: Umak na bazi majoneze ili jogurta s mladim lukom ili svježim začinima također će dobro pristajati ovoj salati. Okus možete pojačati i s nekoliko usoljenih kapara, a hrskavost salate će podići i nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:11