Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 velika glavica celera, oguljenog i gulilicom za krumpir narezanog na tanke ploške
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog lista peršina
- 2 jušne žlica kapara sitno sjeckanih
- 1 jabuka, oguljena i narezana na tanke ploške
- 6 jušnih žlica milerama
- 3 čajne žlice dijonskog senfa
- 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 4 žlice jabučnog octa
- sol i papar
- Marinirana pileća krilca
- maslinovo lje
- 1 kg pilećih krilaca
- sok od 2 limuna
- 1 čajna žlica ribane korice limuna
- 3 jušne žlice meda
- 2 jušne žlice worcestershire umaka
- 2 jušne žlice sezama
- 1/2 čajne žlice mljevene paprike
- 1 čajna žlica soli
Priprema
1. korak
Celer ogulite i narežite na tanke ploškice. Jabuku također. Za umak pomiješajte mileram, senf, ulje, jabučni ocat i pomiješajte s celerom i jabukom. Na kraju celer posipajte kaparima i sitno sjeckanim listom peršina.
2. korak
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjeli za marinadu pomiješajte limunov sok, koricu limuna, med, worcestershire umak i sjemenke sezama. Krilca posolite i dobro umiješajte u marinade. Krilca premjestite u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili, prelijte marinadom i pecite 30 minuta