Ružice od poriluka

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g brašna
  • pola kocke svježeg kvasca
  • žlica šećera
  • žličica soli
  • jedno jaja
  • pola šalice mlijeka
  • tri veća poriluka
  • malo ulja
  • začini, sol, papar, kim
  • dvije žlice naribanog sira

Priprema

1. korak

Zagrijte mlijeko da bude mlako. Namrvite u njega kvasac, dodajte šećer i žlicu, dvije brašna. Sve dobro promiješajte pa ostavite na sobnoj temperaturi da uskisne.

2. korak

U većoj posudi pomiješajte ostatak brašna sa soli. U sredinu dodajte jaje, pa na sve izlijte kvas. Zamijesite tijesto, ako je presuho dodajte još malo toplog mlijeka.

3. korak

Pustite na sobnoj t emperaturi dok ne naraste, barem sat vremena. Za to vrijeme u tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu pirjajte ploške poriluka. Posolite i začinite po želji. Pustite da se dugo pirja dok sasvim ne omekša.

4. korak

Začinite da bude prilično pikantno i papreno. Zagrijte pećnicu na 180. Tijesto podijelite u dva dijela. Svaki razvaljajte tanko i premažite polovicu smjesom od poriluka. Zarolajte u rolade. Režite ih popreko na kriške, da dobijete puževe ili ružice.

5. korak

Slažite ih na lim obložen masnim papirom i malo popravite oblik prstima. Svaku ružicu pokapajte s još ulja i posipajte krupnom soli ili naribanim sirom. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta dok rolice na narastu i porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:02