Ruski kolač s medom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 55 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 3 jaja
  • 125 g šećera
  • 3 jušne žlice meda
  • 125 g kiselog vrhnja
  • 125 g brašna (uzmite pola glatkog pola oštrog)
  • šaka komadića oraha

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180°C

2. korak

Bjelanjke izradite u snijeg pa ih pustite sa strane.

3. korak

U drugoj posudi izardite kremu od jaja i šećera. Kad ste dobili kremu dodajte kiselo vrhnje i med. Miksajte na vrlo maloj brzini, a postepeno dodavajte brašno, a zatim orahe. Miksajte (a možete i miješati) sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nježno dodajte bjelanjke, a zatim stavite u pleh za pečenje koji ste prethodno namastili. pecite kojih 35 do 40 minuta dok ne postane zlaćan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:45