Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 3 jaja
- 125 g šećera
- 3 jušne žlice meda
- 125 g kiselog vrhnja
- 125 g brašna (uzmite pola glatkog pola oštrog)
- šaka komadića oraha
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180°C
2. korak
Bjelanjke izradite u snijeg pa ih pustite sa strane.
3. korak
U drugoj posudi izardite kremu od jaja i šećera. Kad ste dobili kremu dodajte kiselo vrhnje i med. Miksajte na vrlo maloj brzini, a postepeno dodavajte brašno, a zatim orahe. Miksajte (a možete i miješati) sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nježno dodajte bjelanjke, a zatim stavite u pleh za pečenje koji ste prethodno namastili. pecite kojih 35 do 40 minuta dok ne postane zlaćan.