Rum kocke

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 1. BISKVIT
  • 4 jaja
  • 20 dag šećera
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 2. BISKVIT
  • 2 jaja
  • 20 dag šećera
  • 20 dag brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150 g rastopljenog maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • PRELJEV
  • 10 dag šećera
  • 2 dl ruma
  • 1 dl vode
  • sok 1 naranče
  • PREMAZIVANJE
  • 15 dag marmelade
  • slatko vrhnje za šlag

Priprema

1. korak

Od navedenih sastojaka zamiješajte žuti biskvit. Ulijte ga na namašten i pobrašnjen lim i pecite 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.

2. korak

Potom zamiješajte drugi, tamni biskvit, ulijte ga na namašten i pobrašnjen lim i pecite također oko 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.

3. korak

Ohlađeni žuti biskvit podijelite na dva dijela pa ih premažite omekšalom marmeladom.

4. korak

Tamni biskvit zalijte sirupom od prokuhanog šećera, ruma, vode i soka.

5. korak

Natopljene tamni biskvit stavite između dva sloja žutog biskvita i sve dobro stisnite da se spoji pa režite na kocke. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:56